Predstavitev dirigenta Damirja Fajfarja

Damir Fajfar je po poklicu glasbenik, natančneje klarinetist. Mladost je preživel v Kočevju, kjer je na pobudo očeta - trobentarja začel obiskovati glasbeno šolo. Kmalu se je vključil v Pihalni orkester Kočevje, kjer se je še dodatno navdušil nad glasbo, tako je poleg Gimnazije Kočevje svojo glasbeno pot nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani in navsezadnje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki jo je leta 2007 tudi uspešno zaključil in pridobil naziva profesor glasbe ter akademski glasbenik. V času šolanja je osvojil kar nekaj nagrad na raznih tekmovanjih med katerimi je verjetno najprestižnejše 1. mesto in 1. nagrada na nacionalnem tekmovanju v najvišji kategoriji.

Svoje godbene korenine pa goji kot dirigent, sprva v šolskem orkestru, 3 leta je uspešno dirigiral Pihalnemu orkestru Kočevje sedaj pa paličico vihti v Godbi Medvode, rad pa zaigra tudi na saksofon v Plesnem orkestru.

Redno sodeluje v raznih komornih skupinah in orkestrih, tako se je preizkusil tudi v Orkestru slovenske vojske in Orkestru SNG opere in baleta Ljubljana. Na komornem področju trenutno najaktivneje sodeluje s kvartetom klarinetov Jukebox in s harmonikarjem Klemnom Lebnom. Kot klarinetist in saksofonist se udejstvuje tudi v zabavni sceni, in sicer pri ansamblu Vera&Originali.

Svoje glasbeno znanje predaja tudi na mlajše generacije, in sicer v Glasbeni šoli Franca Šturma Ljubljana, kjer poučuje klarinet, saksofon in kljunasto flavto.